Filmtips!

Nu är det så att Daniella tyckte att jag skulle he ut vad jag sett för film under dagen, om den var bra och även vad den handlade om! :) så jag her in filmerna från igår ! ^^


Take the lead




En före detta professionell dansare Pierre Dulani (Banderas) börjar lära ut dans till en grupp elever på glid i en skola i New York. Studenterna är först skeptiska till Banderas dans men hans engagemang smittar till slut av sig. Tillsammans skapar eleverna och Dulanis en helt ny dansstil, där de blandar modern hip-hop med klassisk dans. Många av eleverna har tidigare inte haft så mycket att kämpa för men genom Dulains engagemang inspireras de att delta i en danstävling. Vägen dit fylls också av många lärdomar om att se sitt eget värde och att visa respekt för andra.

Jag kan faktiskt rekomendera denna film, den var riktigt bra ^^


Save the last dance




Sara (Julia Stiles) är en småstadsflicka med stora drömmar: hon vill bli ballerina i världsklass. Men när hennes mamma plötsligt dör tvingas hon ge upp sina planer för att följa sin okände pappa (Terry Kenney) till Chicagos hårda South Side. Som vit flicka i ett övervägande svart område känner sig Sara inte hemma - inte förrän hon blir vän med en svart klasskompis, Chenille (Kerry Washington), och hennes snygge bror Derek (Sean Patrick Thomas). Det gnistrar mellan Sara och Derek. Och deras gemensamma kärlek för dansen leder till en romans. Men när relationen utvecklas blir motståndet från familjer och vänner allt större. Sara och Derek ställs inför sin största utmaning hittills - att vara drömmarna och varandra trogna.

Den här filmen är oxå bra, men sorlig tyvärr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0